ODRŽAN KOMEMORATIVNI SKUP STRADALIM RADNICIMA RAFINERIJE PANČEVO U NATO AGRESIJI

ODRŽAN KOMEMORATIVNI SKUP STRADALIM RADNICIMA RAFINERIJE PANČEVO U NATO AGRESIJI

U Rafineriji nafte Pančevo je 4. aprila održan komemorativni skup povodom 20 godina od stradanja trojice kolega u NATO bombardovanju. Skup je održan kod Spomenika poginulim radnicima uz polaganje venaca i uz prisustvo članova porodica nastradalih, direktora Rafinerije Pančevo, predstavnika Vojske Srbije, gradske uprave, Sindikata i zaposlenih.

Direktor Rafinerije Vladimir Gagić je istakao da je fabrika u bombardovanju pretrpela veliku štetu, ali da su najveći i jedini nenadoknadivi gubici zauvek ugašeni ljudski životi.

Predsednik Sindikata Rafinerije nafte Pančevo Božo Dostić se prisetio 04. aprila 1999. godine rečima: „Tog dana smo doživeli najteži gubitak i zauvek lišeni zajedničkog rada i druženja sa našim kolegama, Duškom, Mirkom i Dejanom. Kolege i Sindikat RNP saosećaju sa porodicama stradalih, i čuvamo od zaborava njihovu hrabrost, profesionalne i ljudske kvalitete zbog kojih smo zauvek ponosni što su bili deo našeg kolektiva”.

Komemorativnom skupu je prisustvovao i veliki broj kolega, koji su, kao i svake godine, odali poštu Dušku, Mirku i Dejanu.


TV Pančevo – Dan tuge u Rafineriji: Sećanje na Dejana, Mirka i Duška