OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE STRADANJA RADNIKA ENERGANE U NATO BOMBARDOVANJU

OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE STRADANJA RADNIKA ENERGANE U NATO BOMBARDOVANJU

I ove godine, 4. aprila, zaposleni Rafinerije nafte Pančevo će odati počast kolegama koji su izgubili život u NATO bombardovanju Rafinerije. Zbog aktuelne epidemiološke situacije i uvedenog vanrednog stanja, ove godine će komemoracija biti upriličena samo u krugu kompanije i bez prisustva medija.

Pre tačno 21 godinu, u drugom napadu na pančevačku Rafineriju, na svojim radnim mestima život su izgubili Dejan Bojković (28), Mirko Dmitrović (29) i Duško Bogosavljev (50), dok je trojica kolega zadobilo trajni invaliditet. Rafinerija je tokom trajanja vojne intervencije NATO sedam puta bombardovana i pretrpela je velike gubitke, ali je 4. aprila zadat najteži udarac i nanet nenadoknadiv gubitak, kada su ugašeni životi naših dragih kolega. Sećanje na njihovu hrabrost, ljudske, profesionalne i kolegijalne vrednosti zauvek je prisutno u krugu Rafinerije.

Na dan pogibije Dejana, Mirka i Duška, biće položeni venci kod Spomenika poginulim radnicima i odata počast našim herojima, čija imena su ostala zauvek uklesana u istoriju Rafinerije, a 4. april kao najteži dan za sve rafinerce.