SINDIKAT RNP DONIRAO BESKONTAKTNE TOPLOMERE RAFINERIJI

SINDIKAT RNP DONIRAO BESKONTAKTNE TOPLOMERE RAFINERIJI

Sindikat Rafinerije nafte Pančevo obezbedio je 15 bezkontaktnih toplomera marke Prizma za Rafineriju Pančevo, kako bi bilo olakšano praćenje pojave simptoma virusa COVID-19 među zaposlenima i kako bi se smanjila opasnost od unošenja zaraze u Rafineriju.

Beskontaktni toplomeri su najčešće korišćeni uređaj za skrining korona virusa svuda u svetu, zbog čega je došlo do njihovog deficita na tržištu i otežane nabavke. Sindikat RNP je angažovao svoje poslovne kontakte i uspeo da nabavi Prizmine infracrvene bezkontaktne termometre za brzo merenje temprerature, koji su prepoznatljivi po tačnom i preciznom merenju. Toplomeri će biti korišćeni na rafinerijskim postrojenjima i svuda gde postoji mogućnost kontakta sa trećim licima.

U jeku borbe protiv korona virusa, i u danima kada se suočavamo sa najjačim udarom epidemije od registrovanja prvog slučaja u našoj zemlji, svesni smo da je potrebno da svi udružimo snage kako bismo sačuvali zdravlje i u najvećoj mogućoj meri sprečili nekontrolisano širenje virusa u kolektivu. Pored uvedenih mera prevencije i pravovremenog obezbeđivanja zaštitnih sredstava od strane poslodavca, i Sindikat RNP se u svom domenu i u okviru svojih mogućnosti angažovao u obezbeđivanju brige za zdravlje zaposlenih u uslovima epidemije korona virusa, sa čime će se nastaviti i u narednom periodu.