SINDIKAT RNP OBEZBEDIO POMOĆ ZA DOM ZDRAVLJA PANČEVO

SINDIKAT RNP OBEZBEDIO POMOĆ ZA DOM ZDRAVLJA PANČEVO

Usled aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom korona virusa Sindikat Rafinerije nafte Pančevo izašao je u susret molbi pančevačkog doma zdravlja i pomogao u nabavci pulsnih oksimetara u skladu sa svojim mogućnostima.

Pulsni oksimetar je uređaj koji služi za proveravanje zasićenja arterijske krvi kiseonikom, kao i za proveru rada srca (pulsa). Radi se o važnom dijagnostičkom aparatu koji se kod kovid suspektnih pacijenata koristi za procenu nivoa funkcije disajnih organa, što je jedan od vitalnih pokazatelja za sagledavanje stanja ostalih funkcija organizma. Imajući u vidu rast broja zaraženih iz dana u dan, medicinske ustanove se suočavaju sa sve većim potrebama za specifičnim dijagnostičkim aparatima, koji omogućavaju brzo sagledavanje stanja pacijenata i pravovremeno reagovanje kod kovid pozitivnih kojima je potrebno hitno medicinsko zbrinjavanje.

Sindikat RNP će nastojati da i dalje bude koristan partner pančevačkim medicinarima u borbi sa korona virusom, kako bismo kao društvo što pre izašli iz ove javnozdravstvene krize.